Insikt & Änglabudskap

1

Vägen till upplysning går via förmågan att kunna vara medvetet närvarande i nuet

Änglarna vill den här veckan visa dig att dina tankar inte är detsamma som ditt medvetande.

Den medvetandenivån som änglarna pratar om ligger bortom både tankar och känslor. Medvetandet är rymden där vi bara “vet”.

Det är mellanrummet och utrymmet mellan våra tankar. När du kan känna detta utrymme så är du i kontakt med änglarna och har då möjligheten att leva ditt liv i samklang med änglarna.

Utmaningen ligger i att lära sig att separera ditt tänkande från ditt medvetande. Detta kräver full uppmärksamhet och förmågan till att kunna vara medvetet närvarande i nuet. Änglarna är här för att säga att detta kan du träna dig till.

När du har förmågan att befinna dig i det innevarande ögonblicket, då har du även förmågan att fullt ut kunna leva i samklang med alla delar av dig själv, så även med änglarna eftersom denna energifrekvens finns inom dig.

När du börjar utveckla en högre medvetenhet och utvidga ditt medvetande så innebär det också att du får andra prioriteringar och värdegrunder. I detta skifte mellan det gamla och det nya kan en inre konflikt uppstå.

Kom ihåg att detta tillhör processen. Det som är energilöst och stagnerat kommer ha svårt att anpassa sig till din nya värdegrund och det kan kännas riktigt utmanande. Kanske upplever du till och med att du vill avstanna processen istället för att röra dig vidare framåt. Änglarna är här för att ge dig mod och kraft till att fortsätta på din väg. Det finns en uppsjö av tekniker och metoder för att träna upp en medveten närvaro.

Men, det är också det här som är det kluriga. Vi kan träna oss till att vara medvetet närvarande i nuet, men vi kan inte träna oss i att uppnå upplysning. Medveten närvaro är endast en nyckel eller porten inåt till att nå upplysningens nivåer.

Medveten närvaro är inte målet, utan endast vägen dit. Anledningen till att vi inte kan träna oss till upplysningens nivåer är för att vi har det redan inom oss. Denna vetskap kan komma till vem som helst när som helst.

Det går inte att förtjäna sin upplysning. Vi kan bara vara den. Antingen är vi den eller inte. När vi väl har vaknat upp till att vi redan är den, så börjar vi också förstå ansvaret i den. Av sig självt kommer vi att leva våra liv annorlunda.

Vi vet vad som behöver göras eller inte göras och vi gör det utan någon personlig vinning. Det sista steget kräver mycket mod och det är att leva sin själs funktion. Vi är kanske ännu inte villiga att ge upp vår egen personliga vilja i utbyte mot den gudomliga viljan. Det är oftast här det brister för många.

Vi är inte tillräckligt motiverade att släppa och ge upp det som vi tror att vi är i utbyte mot det vi faktiskt är. I flera år har vi byggt upp en personlighet som vi tror är vi. När vi väl börjar upptäcka att detta inte är den vi faktiskt är, kan vi bli förvirrade och skapa ett inre motstånd. Därför behöver vi oftast låta det ske successivt. Vi släpper lite i taget så vi kan hänga med i processen.

När vi i själ och hjärta vet och förstår att vi i grund och botten är kärlek och inget annat och att Gud och änglarna vill vårt allra bästa, då kan vår riktiga resa börja. Och det är just det vi alla så innerligt längtar efter.

Vi längtar efter att få leva det som är kärnan och källan i oss själva. Det finns många vägar till att nå ett tillstånd av medveten närvaro, vilken genom vi har möjligheten att nå upplysning. Det här är bara en väg av många som har samma mål.

Ta till vara på det som känns bra för dig och lämna resten. När du väl har vandrat länge nog så förstår du att du behöver välja väg och följa denna väg fullt ut, och du vet när du nått dit. Lägg då din energi på den vägen och praktisera och följ denna fullt ut, då kommer du att lyckas.

Du är välsignad!

Med kärlek Jessica

 

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

1 kommentar

  1. Lena den

    Tack för denna insikt i hur det fungerar. Vad jag förstår så är det att fortsätta till jag finner min väg då kommer jag att komma i kontakt med änglarna bl a.

Lämna en tanke